دوست خوبم راییکا در وبلاگ عالی خود شبهای بی سحر بشقابی از دوره ساسانی را معرفی کرده که طرح عجیب آن بسیار ذهن من را به خود مشغول کرده است.
همانطور که میبیند در این طرح زیبا عقابی عظیم جثه که زنی را درچنگال خود گرفته و آن زن در حال غذا دادن به او میباشد و دو نفر در حال حمله هستند.
برای فهمیدن معنای این طرح تلاش و جستجوی زیادی کردم اما در هیچ کدام از وبساتهای انگلیسی یا فارسی نتیجه ای پیدا نشد.در نهایت به اجبار به کمک نماد تفسیری شخصی میکنم اما از همه دوستان و صاحبنظران میخواهم تا در صورتی که درباره این طرح اطلاعی دارند بنده هم بی نصیب نگذارند.
در نگاه اول به نظر میاید که این طرح باید بیان کننده اسطوره و افسانه ای خاص در دوران ایران قبل از اسلام باشد اما نتوانستم چنین اسطوره ای را پیدا کنم که با مضمون طرح درست در بیاید.تنها آنچه کمی شبیه به این اسطوره بود اما من را قانع نکرد همان افسانه پرواز عقاب از فراز البرز که روز به زمین نشستن او را نوروز نامگذاری کردند میباشد.
اما نتیجه ای که خودم گرفتم حاصل جمع آوری پازل ها از سایتهای آتلیه آزاد
مجله نشان و کلوپ ایرانیان و ایران نامه و زندگی در جهنم و پرس تی وی
میباشد که برایتان میآورم:
عقاب نماد امپراتوری هخامنشی است…و همچنین نماد درفش کاویانی و کاوه آهنگر میباشد و در دوره ساسانی به آن توجه ویژه میشده است.مثلا پرنده سیمرغ که یکی از مهمترین نمادهای آن دوره بود و ترکیبی از حیوانات مختلف است معمولا با بال و سر عقاب کشیده میشده است.بنا به اعتقاد دکتر فرخ یکی از پرچم های دوره ساسانی طرح عقاب است.
زنی که در چنگال عقاب است شباهت بسیاری با ایزد بانو آناهیتا دارد.آناهیتا در دوره ساسانیان ایزد بانوی نگهبان آبها و باران ها و نماد پاکی و باروری و نماد عشق و دوستی بوده است….همچنین حضور پررنگ این زن در این نقش نشان دهنده اهمیت زنان در دوره ساسانیان و نیز بقایای دوره مادرسالاری میباشد.(خارج از بحث:گفته میشود در دوره اسلامی با توجه به محدودیت هایی که برای ایرانیان برای علاقه به فرهنگ پیشین خود به وجود آمد آنها برای حفظ این نماد آن را در فاطمه دختر پیامبر مسلمین قرار دادند ..در واقع ویژگیهای فاطمه و آناهیتا از این مننظر به هم شبیه است …در واقع تلاشی برای حفظ نمادها)
پس از آن به غذایی که به عقاب داده میشود میرسیم..این غذا شبیه به انگور است..انگور در دوره ساسانی نماد حیات و صبر و تندرستی است.
موضوع بعدی گلهایی است که دو طرف عقاب را گرفته است..این گلها زنبق میباشد…زنبق در دوران ایران باستان یکی از نمادهای قوی و سلطنتی محسوب میشد.زنبق نماد بی مرگی و جاودانگی است.
اشکال باقیمانده شامل دو دیو مهاجم و شکلهایی است که دور بشقاب را احاطه کرده است.اشکال دور بشقاب بسیار زیاد است و بعضی از انها تکرار شده..اشکالی مانند کبوتر…سگ..گل نیلوفر آبی و گل زنبق و …دیو ها میتواند نماد تجاوز بیگانگان باشد و اشکال دور بشقاب هر یک نمادی دارد که توضیح آن از حوصله این پست خارج است.
نتیجه گیری(البته همانطور که در ابتدا گفتم ممکن است این نتیجه صحیح نباشد)
عقاب به عنوان نمادی از ایران سرزمین پهناور دوره ساسانی در حالی که از ایزد بانو آناهیتا مراقبت میکند از سوی دیوهایی که میتواند نماد خشکسالی یا تجاوز بیگانگان به مرزهایش باشد محافظت میکند..در این میان الهه زیبا روی برای تسلی خاطر حامی خود به او میوه صبر و تندرستی را میدهد و زنبق های اطراف این ترکیب شکیل نشان دهنده ی پایندگی و جاودانی ایران است و احاطه اشکالی که هر کدام از آنها نشان دهنده یکی از نماد های باستانی است بیانگر دیرینه بودن واصیل بودن این کشور رویایی است.آری این بشقاب زیبا نماد جاودانگی ایران است.
نوامبر 28, 2009 @ 13:37:52
khaili jaleb bood behet tabrik migam ke inghadr vasi mibini
نوامبر 28, 2009 @ 13:58:08
فوسکا جان مثل همیشه جالب بود
توجه شما به نمادها تحسین بر انگیزه
منتظر پست های جدیدت هستم
آریوبرزن ایرانی
نوامبر 28, 2009 @ 14:43:25
شما هم لطف داری
نوامبر 28, 2009 @ 14:01:15
بد نيست، و البته هم کسی نمی تواند تفسير کس ديگری از يک اثر هنری را تاييد را رد کند. به هرحال، اين بشقاب نقره توسط خانم دکتر پرودنس هارپر قبلا» بررسی شد و در موردش هم بسيار نوشته شده. موفق باشيد. در ضمن، در مورد مسائل ساسانی، از سايت ساسانيکا غافل نباشيد:
http://www.sasanika.com
نوامبر 28, 2009 @ 14:44:01
خیلی خوشحال شدم از این خبرتون..اگه میشه اون تحلیل رو آدرسش رو به من بدین ممنون میشم
نوامبر 28, 2009 @ 14:48:57
کینگ فوسکای عزیز
ما یک فیلسوف زنده ولی گم نام و ناشناخته ی ایرانی داریم ( ایشان چیزی حدود 500 تا کتاب نوشته اند ) .. تخصص ایشان در باز شناسی فرهنگ اصیل ایران قبل از زرتشت است : با تکیه بر به قول ایشان « فرهنگ سیمرغی » .
پرفسور جمالی ، مردی است سخت نویس ..
تا جائی که یادم می آید در باره ی طرح این بشقاب هم مطالبی جاهای مختلف نوشته بود…
http://www.jamali-online.com
مخصوصا در این صفحه اش
http://www.jamali.info/index.php
بخوان … ولی سعی کم جوش نیاوری …
من خودم بیش از بیست سال است که نوشته هایش را دنبال می کنم … حرف ها و نظراتش درست و منطقی و کار ساز است…
نوامبر 28, 2009 @ 17:28:47
بسیار راهنمایی خوب یبود..من صفحه ای که شمت معرفی کردین دیدم و از دین عکسها شگفت زده شدم..اما شرحی بر این طرح ندیدم..آیا بی دقتی من بوده یا شرح خاصی برای این طرح ننوشتن؟
نوامبر 28, 2009 @ 15:34:31
به نظر من در منقار عقاب یک شیئ شبیه به زنگوله است که زن در حال نواختن آن و نوعی اعلان خطر یا اعلان جنگ میکند. در پایین دو سرباز یا دو برادر در حال شروع یک نزاع هستند که اگر سرباز باشند زن در حال اعلان خبر جنگ است و اگر برادر باشند زن در حال هشدار دادن از جنگ داخلی می باشد
موقعیت دست راست زن نسبت به دست چپ از شانه عقاب بالاتر است که نشان از الان یک خبر است
موقعیت کمان از تبر بالاتر است که نشان از برتری سرباز بر جنگل بان در این نبرد دارد
عقاب با چنگال های خود در حال نگهداشتن زن می باشد و قصد آسیب رساندن ندارد
جهت چهره زن به سمت جنگل بان است که می تواند نشان از اعلان حمله به کماندار باشد(زن در جبهه کماندار است)
جهت سر عفاب خلاف جهت سر زن (که میتواند الهه جنگ باشد) است که میتواند نشان از مراقبت از پشت سر باشد
ریشه گل سمت راست بلند تر از گل سمت چپ است که میتواند نسان از کشور گشایی توسط کماندار باشد. تبردار مالک است و در حال دفاع از سرزمین خود
جایگاه اولین غنچه گل سمت راست بالاتر از اولین غنچه سمت چپ است و بالاتر از شانه عقاب است که میتواند بیانگر مالک بودن تبردار باشد
تبردار با دست راست بی سلاح در حال نزدیک شدن به کماندار است که نشان مورد تجاوز واقع شدن او توسط کماندار باشد. او در حال امان خواهی است
الهه پای چپ را ستون و پای راست در حال پیشروی به سوی تبردار است.
جالب توجه این است که تیری در چله کمان و تیردان موجود نیست!
نوامبر 28, 2009 @ 17:24:00
بسیار عالی و زیبا…خیلی لذت بردم..خیلی
دسامبر 01, 2009 @ 12:11:18
مهدی عزیز سلام
تحلیل بسیار قشنگی کردی
جسارتا من چند تا نقد بهش دارم
اول اینکه یادمون باشه این اثر ، یه بشقاب قلم زنی عهد ساسانیه ، نه یه نقاشی عهد رنسانس
فکر نمیکنم تابحال قلم زنی کرده باشی ( منهم قلم زن نیستم ، اما قلم زنی رو دوست دارم ! ضمنا کمی هم تجربه دارم) بعضی از مواردی رو که اشاره کردید ، به علت محدودیتهای طرح یا اجرای طرح در قلمزنی بوجود اومده و فکر نمیکنم منظور خاصی درش نهفته باشه از جمله:
ریشه گل سمت راست بلند تر از گل سمت چپ است
علتش اینه که عقاب سرش به سمت چپه و طبعا جای کمتری برای گل و ساقه سمت چپ میمونه
جایگاه اولین غنچه گل سمت راست بالاتر از اولین غنچه سمت چپ است
این هم به همون دلیل بالا اتفاق افتاده ، با این توضیح که چون به لحاظ کمی جا ، گل عقبتر کشیده شده ؛ به همون نسبت غنچه ها هم عقبتر رفتن که محل ترسیمی اولین غنچه مصادف شده با لبه بال که به اجبار پائینتر کشیده شده
جالب توجه این است که تیری در چله کمان و تیردان موجود نیست!
یکی از مشکل ترین مواضع در خلق آثار قلم زنی ، جاهائیه که چندتا چیز از روی هم رد شدند (هرقدر ریز تر و بیشتر ، سخت تر ) در این اثر هم به لحاظ تقاطع تیر با صورت ، پنجه راست و کمان ، ازش صرفنظر شده.(همانطوری که از قلم زنی وتر کمان هم صرفنظر شده و بجاش روی کف، دو خط بصورت خراش ترسیم شده که در قلمزنی مرسوم نیست. ضمن اینکه محل تقاطل دو خطی که به عنوان وتر ترسیم شده جلوی صورت کمانداره ، در صورتیکه محل منطقی اون پنجه راسته که به علت رفع تقاطع تغییر محل داده. اضافه میکنم چپ دست بودن مرد تبر دار رو که جهت تقلیل تقاطع صورت گرفته-مرقوم فرموده بودید که دست راست مرد تبر دار خالیه-)
الهه پای چپ را ستون و پای راست در حال پیشروی به سوی تبردار است.
به علت کمی جا ، مجبور شده از استیل نشسته تیر اندازی استفاده کنه . فردوسی در این زمینه میگه :
ستون کرد چپ را و خم کرد راست
غریو از خم چرخ چاچی بخواست
همچنین برای آنچه در مورد جهت گیری صورتها مرقوم فرمودید
دست راست زن ، برای اینکه به منقار عقاب برسه ، بالاتر ترسیم شده ، بنابراین برای قلم زنی صورت زن در همان سمت ، جا کم میاد بنابر این ، به اجبار صورت زن به جهت دیگه تغییر داده شده
مهمتر از همه اینکه ، نقد من چیزی از ارزش تحلیل قشنگ شما کم نمیکنه
جسارت حقیر و ببخشید
شاد باشید
نوامبر 18, 2010 @ 19:29:50
خیلی ممنون از استدلال های جالبتون
2 تا نکته
اول اینکه شاید این همه نشانه و سمبل که شما استخراج کردید شاید اتفاقی بوده و قصدی در آن ها نبود(بیچاره طراح و سازنده این بشقاب)
دوم اینکه من نفهمیدم که این سمبل ها چه جوری اون معانی رو می دند که شما ذکر کردید.
شاید هم عقاب داره زن رو می دزده و دو مرد به اون حمله ور شدند که نجاتش بدند؟
نوامبر 28, 2009 @ 19:48:01
هیچ دقت کردین این بشقاب با توجه به سال ساختش چه ظرافت عجیبی داره؟دست کمی از آثار صنایع دستی امروز اصفهان نداره
نوامبر 28, 2009 @ 20:13:45
ااين طرح عقاب نيست . شاهين است . شاهين در ايران باستان نماد سروش ايزدي بوده و روي پرچم سپاه ايران هم اين نقش وجود داشته است.
نوامبر 28, 2009 @ 21:16:31
پاسخ شما
http://en.wikipedia.org/wiki/Eagle
اکتبر 28, 2018 @ 00:57:06
وقتی در موردی تخصص ندارید نظر ندهید!
شاهینسانان (نام علمی: Falconiformes) راستهای از پرندگان است که بر اساس تقسیمبندی رایج شامل پرندگان شکاری همچون انواع شاهین، عقاب، عقاب ماهیگیر، قوش، کرکس، سنقر، سارگپه و کورکور میشود. در حدود ۲۹۰ گونه در این راسته جای میگیرند.
عقاب یک گونه از شاهین سانان هست
نوامبر 29, 2009 @ 19:44:45
الله اکبر! کف نمودیم آقا…
نوامبر 30, 2009 @ 16:20:53
با تشکر از شما بابت اطلاعات خوبی که دادید
http://1sabz.wordpress.com/
نوامبر 30, 2009 @ 23:08:28
سلام
وبلاگ ارزشمندی دارین.
موفق باشید.
فقط می خواستم بگم که fuska در زبان سوئدی به معنی تقلب کردن است.ببخشید که اینطوری گفتم،فقط جهت اطلاع بودو امیدوارم جسارت تلقی نشه.
نوامبر 30, 2009 @ 23:28:25
جواب شما در بخش «درباره من» امده است در ضمن foska صحیح است
دسامبر 18, 2009 @ 16:57:10
درود.
عذر خواهی من رو به دلیل پاسخ دیر من بپذیرید. دلیلش رو خدمتتون عرض کردم.
اناهیتا از دسته مادر-خداهاست. میشه گفت خدای آب و باران. این کلمه از دو بخش انا (که برای نفی به کار میره مثل کاربرد نه ) و هیتا (به معنای آلودگی ) ساخته شده و کل کلمه یعنی نا آلوده یا چیزی که آلوده نیست یعنی پاک. امروزه این کلمه به شکل آناهیتا به کار میره. لازم به یادآوری هست که ناهید یا زهره همون اناهیتا میباشند.
اکثر مجسمه هایی که از اناهیتا بدست آمده زنی رو نشون میدن که دارای شکم برجسته یا سینه برجسته هست که نشان از نخستین وظیفه مادری یعنی باروری داره.
این کلمه در اوستا به صورت اپام نپات آورده شده که معنیش نوه آب ها یا ناف (جایگاه) آب هاست. نکته قابل تامل اینه که با اینکه زمان ظهور این الهه مشخص نیست اما در حدود 3000 سال قبل از میلاد هم حضور داشته ومثلا نسخه بابلی اناهیتا ایشتار نامیده میشده.
در زمان اردشیر دوم دارای قرب و منزلت خاصی بوده و جایگاهش بعد از اهور مزدا و قبل از مهر (میترا) بوده و حتی در بعضی موارد جایگاه نخست رو داشته.
اما این بشقاب که با قطر 22 سانتی متر در موزه هرمیتاژ نگه داری میشه متعلق به اواخر دوره ساسنی هست. تحقیق جامع و کاملی در مورد این بشقاب صورت نگرفته.
ساسانی ها احترام بسیار زیادی برای این مادر-خدا قائل بودند و دارای جایگاه والا و پرستشگاه های زیادی بوده و باید گفت که اناهیتا در پناه اهورامزدا بوده. نام این بشقاب آناهیتا در پناه عقاب هست. شکل عقاب به تنهایی پرچم هخامنشیان بوده. شاید اولین برداشت این باشه که دولت ساسانی به آناهیتا احترام میذاره و همیشه یاد این خدا رو زنده نگه خواهد داشت. و آناهیتا هم از حکومت نگه داری خواهد کرد. این یک طرح زینتی هست و به احتمال زیاد برای هدیه دادن ساخته شده. گل نیلوفر نشانه مقدس بودن بوده و تداعی کننده تقدس اناهیتا و تحت الحمایه های اناهیتاست. انگور در اروپا میوه گرون قیمتی بوده اما در ایران نه. و دلیل اینکه اناهیتا به عقاب انگور میده رو نمیدونم. اما انگور میتونه به عنوان ماده اولیه شراب به کار بره و یکی از مهمترین کارها هم در میترائیسم نوشیدن شراب بوده.
تبر نماد خدایان آسمان و زمین و مقدس بوده. برای حفاظت بوده و نشانه اداد، هوا خدای بین النهرین. در شکل اصلی سمت چپ یعنی به سمت غرب قرار داره و ممکنه به احتمال ضعیفی بتونیم بگیم سلاح خرورانیان ( به ضم خ، سکون ر، فتح و) یعنی مردم لر و کرد و که در غرب ایران زندگی میکردند و نمادشون گودرز بوده به کار رفته.
به طریق مشابه :
کمان نماد دلیری هست و تیر و کمان صفت .ویژه خدایان جنگ و قهرمانان اقوام بسیار و نمادی برای دلیری و تسخیر ناپذیری اونا بوده. د شکل اصلی سمت راست قرار داره و باز هم میشه به احتمال ضعیفی اون رو منتسب کرد به مردم مرکزی ایران که نمادشون ایرج هست.
گل زنبق نماد زندگیست و میتونه در این شکل زنده بودن و جاودان بودن اناهیتا رو تداعی کنه که به تبع خودش عقاب رو هم تحت حمایت میگیره تا جاودانه بشه.
در مورد مابقی نمادها و شکل ها و ترتیب به کار رفتنشون من تحقیق جامع و مستندی نتونستم بکنم که اون هم در اسرع وقت.
اما نکته ای که بسیار مهم هست اینه که دلیلی که تضمین کنه این زن اناهیتا باشه در مورد این بشقاب وجود نداره. همچنین ممکنه طراح به دلخواه خودش اشکال و نمادها رو به کار برده باشه. در این موارد باید در نظر داشت که هیچ چیزی قطعی و صد در صد نیست. اینکه چرا تیر و کمان و تبر به کار رفته و سوال هایی از این قبیل.
عذر خواهی من رو به دلیل دانش کمم بپذیرید.
دسامبر 27, 2009 @ 14:31:22
من یه تعبیر دیگه دارم کا با احوال تاریخی بیش تر جور در میاد .
عقاب نماد حکومت ساسانی و زن نماد دین است . وبا توجه به حکومتی دینی ساسانیان . حمایت کامل ساسانیان از دین رو نشون میده . غذایی که زن به عقاب میده در ازای حمایت عقاب هست و ضامن بقای ساسانیان . یعنی دین و سیاست یکی می شوند. در مورد دونفر اگر توجه کنید یکی دارای تبر و دیگری داری کمان است . کماندار در سمت چپ نشان از فشار رومیان از غرب ایران و مرد تبر دار نشان از فشار کوشانیان از سمت شرق ایران است . برای مرد کوشانی تبرو مرد رومی کمان اتخاب شده چون ایرانیان کوشانیان را عقب مانده تر از رومیان میدانسته اند. ساسانیان روم را خطرناکتر می دانسته اند و برای همان نیز کمان را به مرد رومی داده اند . تنها وسیله زدن عقاب کمان است .
دسامبر 28, 2009 @ 14:17:01
چرا شما گفتین که زن نماد دین هستش؟
دسامبر 28, 2009 @ 14:45:42
همانطور که خودتون هم گفتید اون زن اناهیتا هست . منظورم این بود که اناهیتا نماد دین هست .
سپتامبر 28, 2010 @ 13:23:37
بی نظیره
کارت حرف نداره
دسامبر 01, 2010 @ 12:22:26
سلام
من تاالان به دانش نماد شناسی توجهی نداشتم و اگاهی هم در مورد توصیف هر نمادی ندارم.
اما به صورت اتفاقی برای من موردی پیش اومد گفتم شاید جالب باشه.
قبل از ینکه من این مقاله رو بخونم مقاله شما در زمینه نقاشی های قدیمی که در اونها اشاره به سفینه ها شده بود رو می خوندم،شاید به دلیل پیش زمینه قبلی ذهنی شاید این جوری شد…
وقتی عنوان لینک این مقاله رو خوندم تا جایی که یادمه خوندم طرح «عجیب یک بشقاب پرنده ساسانی»
وقتی عکس رو دیدم قبل از ینکه مطلب رو بخونم تو ذهنم ناخود اگاه این تصویر َاین جور تعبیر شد که حتما شما میخواهید بگید:
زن رو صندلی فضا پیما نشسته،با ۲ دستش اهرم های کنترل فضا پیما رو گرفته،پرهایی که از ۲ سر بال ها و دم پایین به سمت پایین کشیده شده اتشی که از مخزن فضا پیما خارج میشه هست،فضا پیما بلند شده جوری که از درختها بالاتره،عقاب نماد فضا پیما،
ادمها با دیدن فضا پیما به اون حمله کردن و همونطور که تو شکل هست نمیتونن به اون دسترسی پیدا کنن،خلبان فضا پیما رو تغذیه میکرده…
بعد که شروع به خوندن مقاله کردم تا پایان مقاله منتظر بودم که حرفی از اینجور چیزها بشه،بعد که دیدم خبری نیست دوباره سرفصل رو خوندم که شاخ در اوردم…
فکر کنم ذهنم خیلی بالا رفته
ببخشید اگه وسط این همه تفاسیر جالب اهالی این کار یک همچین نظر دوری رو ثبت کردم.
دسامبر 01, 2010 @ 13:35:08
سلام آرش جان
تفسیر بسیار جالبی بود
حظ کردم
شاد باشید
مارس 16, 2011 @ 07:34:10
kheyli jaleb bood, motshaker 🙂
مهٔ 21, 2011 @ 17:53:26
بسیار زیاد زیبا بودند نبشته ها و تحلیل های تان با اجازه لینک تان کردم
جون 01, 2011 @ 20:09:31
این بشقاب نماد زایش رام از مادرش سیمرغ است به تارنمای منچهر جمالی بنگرید
ایرج
http://www.jamali.info/index.php
ژوئیه 22, 2011 @ 00:48:25
سلام. راجع به این طرح من مطلبی رو از یه نفری میخوندم که اسمش الان یادم رفته. میگفت این پرنده سیمرغه و زن نمادی از موسیقی و رقص ایرانی. البته زیاد یادم نیست. اما فکر کنم این شخص نزد اهلش معروف باشه. کسی یه که سعی میکنه تفسیری نو از تاریخ ایران باستان و بعد از اسلام ارائه بده. نمیدونم اسمش پرفسور جلال .. بود!!! مثلا اشعار حافظ یا دیگر شاعران رو با استفاده از ریشه یابی لغات به گونه ی دیگری تفسیر میکرد. امیدوارم تونسته باشم کمکی کرده باشم
سپتامبر 10, 2011 @ 15:35:58
سلام من شری هستم فوسکا جان هیچ دقت کردی دوره این بشقاب 26 طرح مختلف کشیده شده 26 در دوره زرتشت روز مردگان محسوب میشه همون جشن مردگان انگاری اون شخص در آغوش کشیده شده مصلوب شده چون دستاش بستس .
سپتامبر 11, 2011 @ 15:59:32
سلام شری جان.
راستش متوجه طرح ها نبودم و به نظرم نکته جالبی بود ولی فکر نمیکنم دستهای زن بسته باشه چون دستش انگور داره! احتمالا زیورآلات باشه
مهٔ 02, 2013 @ 19:46:05
سلام هموطن..
تحلیل جالبی داشتید ولی تفاسیر شما در مورد نماد ها و نشانه های این بشقاب کاملا رد شده هست …توصیه میکنم که حتما در مورد اسطوره های ایران زمین در کتابها و مقالات متخصصین اسطوره شناسی تحقیق به عمل بیاورید… این زن که شما به تفسیر پرداختید اناهیتا ایزد بانوی آبهاست که مهمتترین نماد این بشقاب هست و این پرنده اصلا ربطی به عقاب مذکور فکر نکنم داشته باشه توصیه میکنم دوست عزیز برای اطلاعت بیشتر اگر که به کتاب دسترسی ندارید به سایت انسان شناسی و فرهنگ حتما سر بزنید و مقالات خانم دکتر بهار مختاریان رو مطالعهه بفرمایید در تحلیل های این چنین خیلی کمکتون خواهد کرد….
اکتبر 01, 2016 @ 10:53:40
سلام
شئی دست زن میوه درخت کاج است که اغلب در متافیزیک نماد غده صنوبری (چشم سوم) میباشد .اما بندرت دیده شده که میوه کاج نماد زایش و تناسخ نیز است. (با توجه به اینکه میوه کاج در دست زن میباشد ممکن است نماد تولد باشد)
اکتبر 28, 2019 @ 14:50:37
این تصویر، زنخدا سیمرغ، خدای ایران باستان است. این یک تصویر فلسفی ایران باستان قبل از مذهب زرتشت است که به نام فرهنگ سیمرغی شناخته میشود. چنانکه رستم دستان خرم دین و سیمرغی بود و اسفندیار زردشتی. برای اطلاعات بیشتر به آثار منوچهر جمالی رجوع کنید.
مارس 31, 2021 @ 20:24:22
بادرود…بعد از دانستن مفهوم این بشقاب زندگی من عوض شد و فهمیدم که تمام چیزهایی که از تاریخ وفرهنگ به من گفته شده فقط پرده ای بوده که حقیقت را مخفی کند…
برای دانستن باید کتابهای پرفسور منوچهرجمالی را بخوانید پیشنهاد میکنم از کتاب عرفان سکولار شروع کنید…پیشاپیش تولدت دوباره ات مبارک